BARŠČIAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
1,5 l vandens
2 burokėliai
prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, salierų, svogūnų, porų)
2-3 džiovinti grybai
0,25-0,5 l burokėlių rūšgštymo
druskos
cukraus
skiltelė česnako
šaukštelis sviesto
pusė šaukšto miltų.
Iš grybų, prieskoninių daržovių ir vandens išverdamas sultinys.
Burokėliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir sudedami į keptuvę. Pridedama sviesto, pakepinama, įberiama miltų, cukraus, druskos, išmaišoma, įpilama burokėlių rūgštymo arba acto ir troškinama. Kai burokėliai pasidaro pusiau minkšti, sudedami šiaudeliais supjaustyti grybai, sutrintas česnakas ir dar patroškinama. Po to viskas sudedama į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinama.
Į sriubą galima įdėti virtų supjaustytų bulvių arba jas paduoti atskirai.