Barščiai
6 porcijoms paruošti reikia:
6 puodelių vandens;
0.5 puodelio džiovintų pupelių;
1 svaro jautienos su kaulu;
1 rūkytos kiaulės karkos;
1 skardinės kondensuoto jautienos sultinio;
2.5 arb. šaukštelio druskos;
0.2 arb. šaukštelio pipirų;
Dideliame puode pupas užpilkite vandeniu, užvirkite, pavirkite 2 min ir nukelkite nuo ugnies. Uždenkite ir palaikykite 1 valandą. Jautieną nuplaukite ir nupjaustykite mėsą nuo kaulo. Supjaustykite mėsą ½ colio kubeliais. Jautieną, likusį kaulą, kiaulės karką, jautienos sultinį, druską ir pipirus sudėkite į puodą su apvirtomis pupomis. Užvirkite, sumažinkite liepsną, uždenkite ir virkite 1 ar 1 ½ valandos, kol jautiena suminkštės. Išimkite iš puodo kiaulės karką, šiek tiek atvėsinkite. Nupjaustykite mėsą nuo kaulo, supjaustykite mažais gabalėliais, nupjaukite visus riebalus. Sutarkuokite nuluptus burokėlius. Kiaulienos gabalėlius, burokėlius, svogūnus, česnaką, bulves, kopūstus, kvepiančiuosius pipirus ir lauro lapus sudėkite į puodą. Uždenkite ir virkite 2 valandas. Supilkite actą. Pavirkite 10 minučių. Išgriebkite iš puodo jautienos kaulą ir lauro lapus. Pagardinkite grietine ir apibarstykite krapais.