Brokolių ir pievagrybių trinta sriuba

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Reikės:
- 4 bulvių
- 1 morkos
- puse brokolio
- pievagrybių
- svogūno
- 1 sultinio kubelio
- druskos
- pipirų
- 200 ml grietinėlės
- pelėsinio sūrio
- batono skrebučių
Bulves, ir morką, supjaustome , dedame į užvirintą pasūdytą vandenį, už 10 min dedame brokolį. Svogūna smulkiai supjaustome, pakepiname ant aliejaus, supjaustome pievagrybius ir juos taip pat pakepiname kartu su svogūnais. Į verdančias daržoves dedame kubelį sultinio, pabarstome pipirais ir dar kelias min paverdame kol daržovės pilnai išvirs. Nuimame nuo ugnies, sultinį nupilame į atskirą indą. Į išvirtas daržoves dedame pakepintus pievagrybius su svogūnais, pilame grietinėlę. Viską sutriname su blenderiu, pilant vis sultinio iki norimos konsistencijos. Pilame sriubos į lėkštę, įpilame truputėlį grietinėlės, dedame kubelius pelėsinio sūrio ir pabarstome žalumynais, tiekiame su skrudinto batono riekėm ar kubeliais.
Skanaus!