Brokolių ir pievagrybių trinta sriuba

Brokolių ir pievagrybių trinta sriuba

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Reikės:

  • 4 bulvių
  • 1 morkos
  • puse brokolio
  • pievagrybių
  • svogūno
  • 1 sultinio kubelio
  • druskos
  • pipirų
  •  200 ml grietinėlės
  • pelėsinio sūrio
  • batono skrebučių

Bulves, ir morką, supjaustome , dedame į užvirintą pasūdytą vandenį, už 10 min dedame brokolį. Svogūna smulkiai supjaustome, pakepiname ant aliejaus, supjaustome pievagrybius ir juos taip pat pakepiname kartu su svogūnais. Į verdančias daržoves dedame kubelį sultinio, pabarstome pipirais ir dar kelias min paverdame kol daržovės pilnai išvirs. Nuimame nuo ugnies, sultinį nupilame į atskirą indą. Į išvirtas daržoves dedame pakepintus pievagrybius su svogūnais, pilame grietinėlę. Viską sutriname su blenderiu, pilant vis sultinio iki norimos konsistencijos. Pilame sriubos į lėkštę, įpilame truputėlį grietinėlės, dedame kubelius pelėsinio sūrio ir pabarstome žalumynais, tiekiame su skrudinto batono riekėm ar kubeliais.

Skanaus!


Brokolių ir pievagrybių trinta sriuba