Bulvių apkepas su špinatais


500g bulvių
200g pievagrybių
2 šaukštai alyvų aliejaus
300g špinatų
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
150g fermentinio sūrio
80g juodų alyvuogių
100g grietinėlės
150g grietinės

Nuskustas bulves išvirti. Pievagrybius supjaustyti ir 2 min. kepti alyvuogių aliejuje. Pievagrybius išimti ir toje pačioje keptuvėje apkepinti špinatus, supjaustytą svogūną ir česnaką. Pasūdyti ir įdėti pipirų. Sudėti pievagrybius ir išmaišyti. Bulves supjaustyti griežinėliais ir išdėlioti kepimo indo kraštuose. Į vidurį supilti špinatų pievagrybių masę. Ant viršaus sudėti alyvuoges ir pasmulkintą fermentinį sūrį. Grietinę sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant bulvių bei pievagrybių masės. Kepti orkaitėje apie 25 min. 200 laipsnių temperatūroje.