Bulvių sriuba


500 g jautienos ar kurios nors kitos mėsos su kaulais,
0.5 petražolės,
1/4 poro,
1/4 saliero,
10 pipirų,
1 lauro lapelis,
12 bulvių,
1.5 morkos,
1 svogūnas,
3 l vandens.

Išvirti sultinį ir perkošti.Bulves nuvalyti, supjaustyti kubeliais ir sudėti į perkoštą, pasūdytą sultinį.Kai sultinys užvirs, sudėti pakepintas morkas, petražoles, svogūnus ir pavirinti 20 min.Tada įdėti šaukštą pomidorų košės, pipirų, lauro lapą ir dar pavirinti 5 min.
Duodant į stalą pridėti pjaustytų petražolių lapų.
Šią sriubą galima virti iš paukštienos sultinio arba su šviežiais bei džiovintais grybais.Ji gali būti balinta rūgščia grietine arba nebalinta.