BUROKĖLIŲ SRIUBA


1 vidutinio dydžio svogūnas Paskaninimui:
5 vidutinio dydžio burokėliai 3 šaukštai smulkintų graikinių riešutų
3 morkos smulkintų svogūnų laiškų
2 vidutinio dydžio pomidorai 6 šaukštai grietinės
5 šaukšteliai sviesto
1 šaukštas alyvų aliejaus
1,2 l daržovių sultinio
1 šaukštas citrinos sulčių
druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Nuplauname pomidorus, nuskutame ir nuplauname morkas, nulupame svogūną, burokėlius, viską supjaustoma kubeliais. Sviestą su aliejumi pakaitiname dideliame puode ir pakepiname svogūną, kad pasidarytų skaidrus. Įdedame burokėlius ir morkas ir maišydamos pakepiname 15 min. ant vidutinės ugnies. Įdedame pomidorus, įpilame sultinį ir užviriname. Sumažiname ugnį ir ant silpnos ugnies išverdame. Įpilame citrinos sultis, pasūdome, papipiriname. Patiekiame paskanintą graikiniais riešutais, svogūnų laiškais ir grietine.