Įdarytas žąsies ar anties kaklas
1 žąsies ar anties kaklas,
1 žąsies ar anties kepenys,
pieno pyragui sumirkyti,
0.5 svogūno,
1 šaukštas žąsies taukų,
1 petražolė,
1 kiaušinis,
maltų pipirų,
druskos pagal skonį.
Kepenėles, susmulkintą petražolę ir svogūną paspirginti žąsies taukuose, atvėsinus sukapoti ir, sudėjus į dubenėlį, gerai išsukti.Tada pridėti piene mirkyto pyrago, kiaušinio trynį, maltų pipirų, druskos ir išmaišius sudėti išplaktą kiaušinio baltymą.Gauta mase prikimšti gerai nuvalytą žąsies ar anties kaklo odą, galus užsiūti ir lėtai virti su prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis.Paslėgus atšaldyti tame pat sultinyje.Paskui supjaustyti jį griežinėliais, kuriuos galima užpilti paruoštu paukštienos sultiniu ir užšaldyti.Žąsies kaklo griežinėliais galima puošti salotas.
Žąsies kaklus galima įdaryti išbrinkintomis smulkiomis miežinėmis kruopomis su spirgučiais ir iškepti juos orkaitėje.Duoti į stalą karštus.