Ispaniška sriuba
1 viščiukas (apie 1 kg)
250g ryžių
2 nedideli svogūnai
5 šaukštai aliejaus
500g šaldytų pomidorų
1 petražolių šaknis
2 l vandens
citrinos sulčių
petražolių
druskos, pipirų
Viščiuką supjaustyti į keturias dalis. Ryžius ir smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, kol įgaus auksinį atspalvį. taip paruoštus ryžius sudėti į puodą ir užpilti verdančių vandeniu, ant viršaus sudėti viščiuko gabalėlius, neatšildytus pomidorus ir griežinėliais supjaustytą petražolės šaknį. Virti ant silpnos ugnies 50 min. Po to išimti viščiuką, atskirti mėsą nuo kaulų ir mėsą sudėti atgal į sriubą. Tada sriubą pasūdyti, paskaninti pipirais ir citrinos sultimis. Prieš patiekiant pabarstyti smulkintais petražolių lapeliais.