Kepta višta (Honkongo virtuvė)


Ant grilio kepta višta
1 višta
3 šaukštai citrinos sulčių
druskos
1 puodelis augalinio aliejaus
1 susmulkintas svogūnas
0,5 skiltelės česnako, susmulkintos
1 šaukštelis raudonųjų pipirų
2 šaukštai rudo cukraus
2 šaukštai acto
5 pipiro grūdeliai
0,5 puodelio vandens

Išvalyta višta nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma gabalėliais.
Gabalėliai suvilgomi citrinos sultimis ir įtrinami druska.
Aliejus sušildomas puode ant grilio grotelių ir vištos gabalėliai jame apkepami.
Apkepti mėsos gabalėliai išimami iš puodo.
Likusiame aliejuje pakepinami susmulkintas svogūnas ir česnakas.
Vištos gabalėliai vėl dedami į puodą ir troškinami uždengti su prieskoniais neaukštoje temperatūroje, kol mėsa suminkštėja.