Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Reikės:

  • 500 g šviežių triušienos užpakalinių kumpelių (aš naudojau Lapino puotos)
  • 2-3 skiltelių česnako
  • kmynų
  • druskos, pipirų
  • džiovinto raudonėlio

Daržovių troškiniui:

  • 1 didelio svogūno
  • 1-2 morkų
  • 1 skiltelės česnako
  • šparagų arba šparaginių pupelių
  • 2-3 saliero stiebų
  • 250 ml grietinėlės
  • druskos, pipurų
  • krapų

Triušienos kumpelius pabarstome druska, pipirais, džiovintais raodonėliais, kmynais, išpaudžiame česnaką ir juo įtriname kumpelius. Geriausiai taip palikti nakčiai šaldytuve marinuotis, bet galima kepti ir iš karto. Kepame orkaitėje, 180 lapsnių temperatūroje 35-40 min. kepimo rankovėje (pakepus 25 min, atidengti, kad kumpeliai apskrustų). Kol kepa kumpeliai, gaminame troškinį. Svogūnus supjaustome kubeliais, pakepame keliam min, tada dedame supjaustytas morkas ir dar pakepiname kelias min. Beriame pjaustytus šparagus ar šparagines pupeles bei salierą, užpilame vandeniu ir troškiname, kol daržovės bus minkštos (jeigu norite traškesnių, troškinimo laiką trumpininkite). Kai liks visai nedaug skysčio, pilame grietinėlę ir troškiname 5-7 min, kol sutiršties, beriame druskos, pipirų ir smulkintų krapų.

Skanaus!


Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis