Lapinių(kale) kopūstų sriuba

Recepto autorius: Paleo virtuvė
Dar vienas mano atradimas – lapinis (kale) kopūstas. Šiai daržovei negailima liaupsių dėl didelio vitaminų bei mineralų kiekio.
Išbandyti norėjau, vieną kartą turgelyje net jau planavau nusipirkti, tačiau pasižiūrėjau ir jie man tokie negražūs, kieti ir nemalonūs valgyti pasirodė, kad taip ir nenusipirkau.
Esu įsigijusi kale kopūsto miltelių, kuriuos kai nepamiršdavau užberdavau ant salotų, ar dėdavau į vaisių – daržovių kokteilius. Na ir pagaliau atėjo ta diena, kai išdrįsau nusipirkti žalių. Pirmas bandymas buvo čipsai. Na negaliu pasakyti, kad man labai patiko. Arba aš blogai juos pagaminau, arba šis patiekalas ne mano skoniui. Antras bandymas buvo dėti lapus į žaliuosius kokteilius. Kadangi skonis nepasikeitė, tai šį patiekalą užskaičiau ir jaučiausi, kad dar gaunu ir krūvą visokių vitaminų. Trečias bandymas buvo ši sriuba. Ir manau pats geriausias, nes skonis buvo labai geras, pagaminti paprasta, o dar kai tiki, kad ir vitaminai plaukioja tiesiog tavo lėkštėje, tai džiaugsmo iš maisto gauni dar daugiau.
Lapinių (kale) kopūstų sriuba
- 2 – 3 lapinio kopūsto lapai
- 1 saliero kotas
- 1 morka
- 4-5 pievagrybiai
- 0.5 skardinės kokosų pieno
- 100 g virtos vištienos [galima dėti kitą mėsą arba nedėti iš viso]
- 1 šaukštas kokosų aliejaus
- arbatinis šaukštelis šviežio tarkuoto imbiero
- druskos
- vandens
Gaminimo eiga:
- Morką ir salierą supjaustau kubeliais ir pakepinu kokosų aliejuje tame pačiame puode kur virsiu sriubą.
- Suberiu tarkuotą imbierą.
- Suberiu supjaustytus pievagrybius ir viską kartu dar šiek tiek pakepinu.
- Kubeliais supjaustai vištieną ir suberiu į daržoves.
- Supilu vandenį ir suberiu druską. Vandens pilu iš akies, nes kartais norisi tirštesnės, o kartais skystesnės sriubos.
- Kai vanduo su daržovėmis užverda, kopūsto lapus nuplaunu, suplėšau gabaliukais ir paverdu dar kokias 3 – 5 min ant nestiprios ugnies.
- Prieš baigiant virti supilu kokosų pieną, viską pamaišau, leidžiu pastovėti dar kelias minutes ir valgau :).