Meduoliukai su marcipanu

Meduoliukai su marcipanu

Recepto autorius: Saldu sūru

Meduoliukus kepiau jau šiemet. Labai gardūs, drėgni kvadratėliai iš meduolinės tešlos, sluoksniuoti marcipanu , rūgštoku slyvų džemu ir glaistyti šokoladu.

Tešlai reikės:

  • 60 g medaus
  • 60 g cukraus sirupo (naudojau Golden syrup, bet galima keisti medumi)
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 60 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 150 g miltų
  • 1 a.š. sodos
  • 1,5 a.š. kakavos
  • 1,5 a.š. meduolių prieskonių (galite susimaišyti norimomis proporcijomis iš cinamono, gvazdikėlių, imbiero, kardamono ir pan.)
    pertepimui
  • 300 g marcipano masės
  • 200 g slyvų ar kitokio rūgštesnio džemo
    glaistui
  • 200 g šokolado
  • 3 v.š. bekvapio aliejaus

Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių. 23 x 30 dydžio kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Puode storu dugnu ant silpnos ugnies ištirpinti medų, sirupą, cukrų ir sviestą. Praaušinti. Miltus sumaišyti su soda, kakava ir prieskoniais, persijoti. Į medaus ir sviesto masę įmaišyti kiaušinį. Supilti miltus ir dar kartą gerai permaišyti. Tešlą supilti į formą ir išlyginti mentele. Kepti 15-20 min. arba kol iškeps (kaip visad – tikriname mediniu pagaliuku). Iškepusį atvėsiname ant grotelių.

Pertepimui iškočiojame marcipano masę tokios formos, kokios iškepė mūsų meduolis. Meduolį perpjauname išilgai pusiau. Kiekvieną meduolio pjūvio pusę pertepame džemu. Ant apatinio sluoksnio uždedame iškočiotą marcipano lakštą ir uždengiame kitu meduolio sluoksniu. Padedame į šaldytuvą pernakt susigulėti.

Glaistui virš vandens vonelės ištirpiname šokoladą su aliejumi. Meduolį susipjaustome kvadratėliais (maždaug 2 x 2 cm dydžio) ir apglaistome šokoladu. Paliekame ant grotelių ar kepimo popieriaus, kad sustingtų šokoladas ir ragaujame.

Saldžių akimirkų!
Meduoliukai su marcipanu
Meduoliukai su marcipanu
Meduoliukai su marcipanu