Pertrinta bulvių sriuba
Pertrintą bulvių sriubą galima virti su mėsa arba be mėsos; ji gali būti nebalinta arba užbalinta rūgščia grietine.
Verdant su mėsa reikia imti:
600 g mėsos su kaulais,
12 bulvių,
1 morka,
0.5 petražolės,
1 svogūnas,
0.5 saliero,
1 poras,
10 pipirų,
1 lauro lapas,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas sviesto,
0.5 stiklinės grietinės,
1 trynys,
pyrago džiuvėsėlių,
3.5 l vandens.
Į šaltą vandenį sudėti mėsą su kaulais.Kai sriuba pavirs 1 – 1.5 val., sudėti pjaustytas bulves, visas kitas daržoves bei prieskonius ir virti, kol mėsa suminkštės.
Tada mėsą išgriebti, sultinį perkošti, o daržoves ištrinti per sietelį ir sudėti atgal į sultinį.Miltus paspirginti svieste ir, atskiedus sultiniu, supilti į sriubą.Trynį išplakti, sumaišyti su grietine ir užbalinti iki 80 laipsnių praaušintą(kad kiaušinis nesuvirtų) sriubą.
Pyrago džiuvėsėlius duoti atskirai, sudėjus į salotinę arba į paprastą lėkštę.