Prancūziška sriuba


Jums reikės:
1kg skumbrės ar menkės,
2 šaukštų citrinos sulčių,
200g brokolių,
200g žiedinių kopūstų,
mažos cukinijos,
500g austrių,
1 svogūno, 1 morkos,
1 poro,
2 stiebelių saliero,
3 pomidorų,
4 skiltelių česnako,
2 bulvių,
1/2 stiklinės aliejaus,
12krevečių,
po šakelę čiobrelių ir pankolio,
žiupsnelio šafrano,
gabaliuko apelsino žievelės.

Iš žuvų pelekų ir uodegų išvirkite 1,5l nuoviro. Žuvis pašlakstykite citrinos sultimis. Perkoškite ir nuovire 10 min. virkite austres.
Dideliame puode aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną, sutrintą česnaką, morkų, porų, cukinijų ir bulvių griežinėlius, brokolius ir žiedinius kopūstus. Užpilkite nuovirą, sudėkite žuvis ir virkite uždengtą 15-20 min. Sudėkite pomidorus, supjaustytus kubeliais, šafraną ir pipirus. Po 10 min. sudėkite austres ir krevetes. Patiekite sriubą su karštais česnakiniais skrebučiais, pakepintais alyvuogių aliejuje.