Šparagų sriuba su krabais


4 asmenims
1 kg šparagų,
100 g krabų lazdelių,
0.5 l pieno,
½ arbat. šaukšt. krakmolo,
3 žiupsneliai tarkuoto muskato riešuto,
1 valg. šaukštas šviežių citrinos sulčių,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Nuplaukite ir nuvalykite šparagus, nupjaukite viršūnėles ir padėkite į šalį. Likusias ūglių dalis supjaustykite gabalėliais. Į puodą supilkite pieną ir 250 ml vandens ir užvirinkite. Pasūdykite. Suberkite šparagų viršūnėles ir virkite 5 minutes (jie turi likti šiek tiek traškūs), paskui suberkite į kiaurasamtį ir nuvarvinkite. Tada į verdantį pieną suberkite likusius šparagus, pagardinkite pipirais, muskato riešutu ir virkite 12-15 min, paskui viską gerai išplakite mikseriu.
Gautą tyrę pertrinkite per sietelį ir vėl supilkite į puodą. Krakmolą ištirpinkite 1 valg. šaukšt. šalto vandens ir supilkite į puodą. Užvirinkite ir virkite dar 2 min., pastoviai maišant. Supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir išpilstykite sriubą į lėkštes. Papuoškite virtomis šparagų viršūnėlėmis ir smulkiai supjaustytomis krabų lazdelėmis. Patiekite iškart.