Suomiška mėsos sriuba


1 kg jautienos (riebi krūtininė ir „cukrinis“ kaulas arba mentė),
2.5 l vandens,
valgomasis šaukštas druskos,
10 juodųjų pipirų,
2 svogūnai,
2 morkos,
pusė saliero šaknies ir lapeliai,
ketvirtis griežčio,
pusė pastornoko,
6 vidutinės bulvės,
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių.

Mėsą nuplauti, būtinai nusausinti rankšluoščiu, kad šis sutrauktų visą drėgmę, ir įdėti svogūnus, pipirus, suberti druską.Kai mėsa bus pusiau išvirusi (po 1.5 val.), išpjaustyti sausgysles, supjaustyti ją stambiais gabalėliais.Į sriubą dėti iš eilės griežčius, morkas, salierus, pastarnokus ir paskiausiai – bulves.Prieš mėsai baigiant virti, išimti kaulus, mėsą supjaustyti smulkiai, sudėti į sriubą.Papuošti sriubą smulkiai supjaustytomis petražolėmis.