Svogūnų sriuba su baltuoju vynu


Jums reikės:
400-500g svogūnų,
3 šaukštų sviesto,
2 kubelių vištienos arba daržovių sultinio,
1/2 stiklinės baltojo sauso vyno, šaukštelio cukraus, pipirų,druskos.
Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite, apkepkite su sviestu ir sudėkite į puodą. Į 1 litrą verdančio vandens sudėkite sultinio kubelius, supilkite į puodą su svogūnais ir virkite 10 min. Nuimkite nuo ugnies, sumaišykite su vynu, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Į mažą puodelį suberkite cukrų, įpilkite šaukštelį vandens ir pakaitinkite, kad sirupas truputį paruduotų. Praskieskite jį nedideliu kiekiu karštos sriubos ir supilkite į puodą. Patiekite su baltos duonos skrebučiais.