Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Mūsų šeima juos labai mėgsta, man jie asmeniškai asociajuojasi su vaikystę ir močiutės kaimu, nes ji labai dažnai mums juos virdavo  🙂

Reikės:

  • mėsos buljono
  • bulvių
  • kopūstų
  • morkos
  • raudonos saldžios  paprikos
  • svogūno
  • mažos skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
  • ketčupo
  • pipirų
  • 3 lauro lapų
  • vištienos sultinio kubelio ar 2 , žiūrint kokios talpos puodas

Išverdame buljoną, bulves supjaustome kubeliais ir paverdame apie 10 min, tada supjaustome kopūstą ir dedame taip pat į puodą (verdame dar 10 min). Tada pabarstome pipirais ir įdedame lauro lapus. Tuo tarpu pakepiname svogūną ir sutarkuotą morką, bei raud. papriką ( supjaustytą juostelėmis), kol gražiai apskrus. Tada dedame smulkintus pomidorus savo sultyse ir truputi ketčupo ir dar minute patroškiname. Visą šią masę dedame į puodą, taip pat vištienos sultinio kubelį ar du ir dar paverdame 5 min, pabaigoj dedame smulkintus krapus. Tiekiame su grietine.

Skanaus!