Višta raudoname vyne

Višta raudoname vyne

Recepto autorius: Saldu sūru

Šildančio naminio maisto etalonas arba Coq au vin. Esu tikra, kad šis klasikinis prancūziškas patiekalas visada pavyks. O jei dar turite naminį viščiuką, miško grybų ir nepagailėsite geresnio vyno, neabejoju, kad tai bus vienas geriausių kada ragautų valgių. Nežinau, ar taip galima sakyti apie maistą, bet višta vyne yra labai širdingas patiekalas – vienas malonumas gaminti ir dar maloniau matyti dėkingas valgytojų akis.

  • 1-1,5 kg višta, supjaustyta gabaliukais
  • 100 g šviežių grybų
  • 150 g rūkytos šoninės
  • 1 geltonasis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 lauro lapeliai
  • keletas šakelių čiobrelio
  • 500 ml raudonojo vyno
  • 50 ml konjako (gali būti ir brendis)
  • 250 ml vištienos sultinio
  • aliejaus kepimui
  • 20 g sviesto
  • 1 v.š. miltų
  • druskos, juodųjų pipirų

Didesnius grybus perpjauname per pusę, svogūną ir šoninę supjaustome kubeliais, susmulkiname česnaką. Aliejuje 4-5 min. pakepiname prieskonines daržoves, tada sudedame šoninę, grybus ir dar pakepame, kol gražiai parus. Viską išimame iš keptuvės ir tame pačiame aromatizuotame aliejuje iš visų pusių apkepame vištienos gabaliukus, kol paruduos.

Tada ant paukštienos užpilame konjaką ir padegame (atsargiai, liepsna labai staigi ir aukšta !!!). Po to gabaliukus sudedame į storasienį ar ketaus puodą, užpilame vynu, sultiniu, sudedame čiobrelius, lauro lapelius, pasūdome, gardiname pipirais ir troškiname ant vidutinės ugnies pusvalandį. Tada į puodą suberiame apkeptus svogūnus, šoninę, grybus ir dar troškiname apie pusvalandį.

Keptuvėje išlydome sviestą, pilame miltus, maišome  ir 2-3 min. pakepinę, viską sudedame į troškintuvą bei gerai išmaišome. Paliekame dar 5-10 min., kad padažas sutirštėtų. Paragaujame –  jei reikia, dar pasūdome.

Vištą raudonajame vyne labai skanu valgyti su bulvių ar įvairių šakninių daržovių koše. Jei dar liko šlakelis vyno – jis čia irgi puikiai tiks :).
Šiltų akimirkų!
Recepto šaltinis: Zeste (2014 02-04)
Višta raudoname vyne
Višta raudoname vyne