Vištienos ketvirtadaliai
4 porcijoms reikės:
4 vištienos ketvirtadalių,
3 apelsinų, pikantiško paprikos padažo, druskos,
4 šaukštų aliejaus,
4 šaukštų bruknių uogienės,
2 šaukštų raudonojo pusiau saldaus vyno
Nuplautus vištienos ketvirtadalius ištepkite paprikos padažu ir 30 minučių įdėkite į šaldytuvą.
Apelsinus nuplikykite ir perpjaukite perpus. Vieną pusę supjaustykite griežinėliais. Kitos pusės žievelę sutarkuokite. Iš abiejų pusių išspauskite sultis.
Vištieną gerai ištepkite aliejumi, sudėkite j formą ir užpilkite sultis. Kepkite 35 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kepimui įpusėjus vištieną apverskite, o likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, pabarstykite puse kiekio tarkuotos apelsino žievelės.
Uogienę sumaišykite su apelsinų žievelėmis, pagardinkite vynu ir sultimis. Vištieną patiekite su padažu ir balta duona.