Vištienos vėrinukai su riešutų padažu


500 g vištienos krūtinėlių filė,
1 česnako skiltelė,
sojos padažo, druskos.
Padažui:
saujelė žemės riešutų,
2 valg. šaukštai vandens,
1 arbat. šaukštelis aliejaus,
1 arbat. šaukštelis pomidorų padažo,
žiupsnelis cukraus,
žiupsnelis druskos,
0,5 citrinos sulčių,
1 česnako skiltelė.

Vištienos filė supjaustyti kubeliais, įtrinti prieskoniais ir palikti 15-20 min. Tada suverti ant nedidelių medinių iešmelių, po du gabaliukus ant kiekvieno. Įkaitinti 2,5 l talpos keptuvę (energija 2/3), sudėti vėrinukus ir gerai prispausti. Pakepti vieną pusę 4-5 min., kitą – 2-3 min., uždengti ir dar 5 min. kepti ant mažiausios kaitros. Perkelti nuo kaitvietės ant kito puodo dangčio ir palikti dar 8-10 min. Patiekti su padažu. Padažas. Gerai sumalti žemės riešutus, įpilti vandens, aliejaus, pomidorų padažo, druskos, pipirų, išspausti citrinos sulčių, įdėti susmulkintą česnako skiltelę. Viską gerai išmaišyti.