Žiedinių kopūstų sriuba su saulėgražimis
1kg žiedinio kopūsto,
svogūnas,
300g porų,
druskos,
4 šaukštai išlukštentų saulėgražų,
paprikos,
miltų, aliejaus.
Nuskabomi žali žiedinio kopūsto lapai, patrumpinamas kotas ir pati galvutė 20 min. panardinama į drungną vandenį, kad išplauktų nešvarumai. Kopūstas užpilamas švariu vandeniu ir 25 min. verdamas ant mažos ugnies. Nupjaustomos porų šaknelės, jie gerai nuplaunami ir supjaustomi plonais žiedeliais. Svogūnas nulupamas ir susmulkinamas. Keptuvėje įkaitinamas aliejus ir jame kepinami svogūnai, kol gražiai pagelsta. Sumetami porai ir viskas kartu pakepinama 3 min., paskui suberiami miltai ir dar kiek pakaitinama. Po truputį supilamas 1l sultinio, kuriame virė žiedinis kopūstas. Tada sriuba užvirinama, pagardinama paprika, pasūdoma. Žiedinio kopūsto galvutė išskirstoma žiedineliais, koteliai susmulkinami ir viskas suberiama į sriubą. Dar kartą užvirinama. Saulėgrąžos kepinamos aliejuje, kol vos paruduoja. Tada jos suberiamos į sriubą.