Žuvienė


800 g žuvies
didelis ryšulys prieskoninių daržovių (be kopūstų)
šakninių prieskonių
1 svogūnas
petražolės
druska

Žuvis nuplauti, išdoroti, paruošti filė.
Iš daržovių išvirti sultinį.
Nuluptą svogūną perpjauti pusiau, pakepinti ir įmesti į sultinį. Sudėti šakninius prieskonius bei žuvų dalis, kurios liko ruošiant filė (galvos be akių ir žiaunų, uodegos, pelekai, pieniai, ikrai) ir pridengus virti 30 min.
Į perkoštą sriubą sudėti žuvų porcijas (geriausiai skersai pjaustytas), virti dar 30 min., baigiant pasūdyti.
Sriubą patiekti su išvirtais joje kukuliais, apibėrus petražolėmis.
Galima įberti žiupsnelį malto muskato riešuto ir pipirų, paskaninti uždaru iš šaukšto miltų ir šaukšto sviesto, praskiesto sultiniu