Aguonų tortas
1 stiklinė aguonų,
1 stiklinė cukraus,
8 kiaušiniai,
pusė stiklinės maltų migdolų,
2 šaukštai džiūvesėlių,
1 šaukštas bulvių krakmolo,
1 šaukštas sviesto,
pusė šaukštelio cinamono.
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, nusausinti ir sumalti. Trynius ir cukrų ištrinti iki baltumo. Sudėti paruoštas aguonas, migdolus, cinamoną ir išmaišyti. Baltos duonos džiūvesėlius sumaišyti su pašildytu sviestu. Išplakti baltymus ir atsargiai įsukti į masę kartu dedant džiūvesėlius ir krakmolą. Kepimo formą patepti riebalais, pabarstyti džiūvesėliais ir kepti apie 50 min. karštoje orkaitėje. Atvėsusį tortą perpjauti į 3 dalis.
Paruošti kremą:
2 puodukai grietinėlės,
1 puodukas cukraus,
1 lazdelė vanilės.
Viską sudėti į puodą ir šildyti, nuolat maišant, kol pradės stingti. Kiek pavirti ir, nuėmus nuo ugnies, maišyti kol atvės. Pertepti tortą ir užteptiant viršaus. Papuošti džiovintais vaisiais bei paskrudintais migdolais.