Anglų šokoladinis pyragas


500 g šokolado;
4 šaukštai grietinėlės;
4 šaukštai jogurto;
4 kiaušiniai;
150 g cukraus;
3 šaukštai miltų;
300 g rūgščių uogų(serbentų ar vyšnių);
1/4 šaukštelio druskos;
cukraus pudros pyragui pabarstyti;

Grietinėlę pašildyti ir joje ištirpinti 400g šokolado. Į šokoladą sudėti trynius, cukrų ir gerai išplakti. Sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Išplakti baltymus su druska ir atsargiai išmaišyti su šokoladine mase. Tešlą sudėti į kepimo formą ir kepti 40 min. 180C įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps palikti ataušti. Likusį šokoladą ištirpinti, išmaišyti su jogurtu ir juo užpilti pyragą. Ant viršaus sudėti uogas ir pastatyti kad sustingtų. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudrą.