BALTAS TORTAS SU SPANGUOLĖMIS
biskvitui: kremui:
175g sviesto (margarino) 250g sviesto
175g cukraus 250g cukraus pudros
5 kiaušiniai 2 kiaušinių tryniai
2v.š. marmelado 1a.š. tarkuotų apelsino žievelių
175g šokolado 1 š. tirpios kavos
175g miltų galima dėti džiovintų vaisių
1n.a.š. kepimo miltelių pertepimui:
50g susmulkintų migdolų su cukrumi trintų spanguolų
papuošimui:
”metalinių”saldainiukų ir saujelės spanguolių
Biskvito paruošimas: sumaišyti kiaušinių trynius,marmeladą ir garuose ištirpintą šokoladą, į gautą masę sudėti labai gerai su cukrumi išsuktą sviestą, paskui persijotus miltus, kėpimo miltelius,susmulkintus migdolų riešutus ir galiausiai – iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Apvalios skardos dugną ištepti riebalais, sudėti tešlą ir kepti maždaug 50 min. +175C orkaitėje. Iškeptą biskvitą ataušinti ir perpjauti į tris plokštainius.
Kremo paruošimas: labai gerai išsukti sviestą su cukrumi ir kiaušinių tryniais, po to suberti tarkuotas apelsino žieveles ir tirpią kavą. Kiekvieną biskvito sluoksnį prtepti spanguolių uogiene, kremu ir pabarstyti riešutų bei džiovintų vaisių mišiniu. Viršutinį sluoksnį puošti kremu ir iš spanguolių bei sidabrinių saldainių sudėliotomis gėlytėmis. Patariu gaminti išvakaro.