Biskvitinis pyragas
Jums reikės:
1 indelio sutirštinto pieno,
1 stiklinės miltų,
2 kiaušinių,
0,5 šaukštelio sodos,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
100g bet kokio džemo,
50g cukraus pudros,
cukatų,
šokolado papuošimui.
Sutirštintą pieną supilkite į gilų dubenį, įmuškite du kiaušinius ir plaktuvu suplakite. Suberkite miltus, sodą (sumaišykite ją su šlakeliu acto) ir žiupsnelį druskos. Vėl viską gerai suplakite. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi ir sudėkite į ją tešlą. Įdėkite į gerai įkaitintą orkaitę 5-7 minutėms. Išėmus, kol tešla dar šilta, patepkite ją džemu, galima naudoti ir tirštas namines uogienes ir atsargiai suvyniokite vyniotinį, palengva atskirdama peiliu sviestinį popierių. Padarykite tai kuo greičiau, kol tešla nespėjo ataušti. Gatavą vyniotinį dėkite į didelę plokščią lėkštę ir palikite, kad atauštų. Kai jis visai atšals, pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite cukatomis ar pabarstykite spalvotais saldainiukais,o galiausiai smulkiai sutarkuotu šokoladu.