Braškių tortas


Tešlai :
3 kiaušiniai,
90 g cukraus,
75 g miltų.
Papuošimui :
200 g kefyro,
3 šaukštai želatinos,
3 šaukštai cukraus,
100 g grietinėlės,
15-20 braškių.

40-50 braškių,
500 g kefyro,
1/2 stiklinės cukraus,
1 pakelis vanilės cukraus,
5 šaukštai želatinos,
2 šaukštai konjako.

Iš tešlai skirtų produktų iškepame biskvitą.Jį atvėsiname ir padaliname į du lakštus.Vieną lakštą įklojame į tortinės formos dugną.Ant jo „statome” sveikas neperpjautas braškes, o prie formos šonų priglaudžiame perpjautas pusiau.
Kefyre ištirpiname cukrų, supilame konjaką, vanilės cukrų ir ištirpintą želatiną.Kefyro masei pradėjus stingti, ją užpilame ant braškių ir uždedame antrą biskvito lakštą.
Neišėmę torto iš formos, ant viršaus užpilame kefyro masę papuošimui, kurią paruošiame taip pat, kaip ir pirmąją.
30 min. tortą laikome šaltai.Tada nuimame formą.
Tortą puošiame plakta grietinėle ir braškėmis.