Braškių tortas su varškės kremu


Paruošimui: 60 min.
Kepimui: 40 min.
Atšaldymui: 3 val.
Energetinė vertė: 340 kcal/1 porc.
12 porcijų:
Biskvitui:
5 kiaušiniai,
100 g cukraus,
140 g miltų.
Įdarui:
100 g cukraus,
750 g braškių,
500 g varškės,
150 g vanilinio jogurto,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
12 g želatinos,
300 ml grietinėlės,
1 arbat šaukšt. cukraus pudros,
keli lapeliai žalios mėtos papuošimui.

1. Kiaušinių trynius iki baltumo išsukite su 100 g cukraus. Kitame inde iki standžių putų išplakite baltymus. Į trynius po šaukštą dėkite išplaktus baltymus ir prasijotus miltus, atsargiai išmaišykite. Taip sudėkite visus miltus ir plaktus kiaušinio baltymus. Atsargiai iškrėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą ir kepkite 160° temperatūroje 30-40 min.
2. Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius. Iškepusį biskvitą atšaldykite ir perpjaukite pusiau horizontaliai, kad išeitų 2 blynai. Apatinę biskvito dalę įdėkite į tą formą, kurioje kepė ir išdėliokite ant viršaus pjaustytas braškes, apibarstykite jas cukrumi.
3. Varškę sumaišykite su vaniliniu jogurtu ir vaniliniu cukrumi. Pamerkite želatiną ir jai išbrinkus ištirpinkite verdančio vandens vonelėje. Ištirpintą želatiną plona srovele pilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite. Atšaldykite. Kai varškės kremas pradės stingti, įmaišykite į jį gerai išplaktą grietinėlę.
4. Ant apatinio biskvito su braškėmis iškrėskite 2/3 varškės kremo. Uždenkite jį antruoju biskvito lakštu ir sukrėskite likusį varškės kremą. Įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Atšalusį išimkite iš torto formos ir papuoškite likusiomis braškėmis bei mėtos lapeliais.