Citrininis keksas


Jums reiks:
75 g sviesto,
175 g cukraus,
150 ml pieno,
2 didelių kiaušinių,
2 citrinų sulčių ir žievelių,
175 g miltų,
3.5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukšto cukraus pudros.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Suplakite sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Dubenyje suplakite pieną, kiaušinius ir vienos citrinos žievelę. Pamažu įplakite pieno masę į sviesto masę, po truputi berdama miltus, aumaišytus su kepimo milteliais. Sukrėskite masę į formą ir kepkite 45-40 minučių. Keliose vietose pradurkite iškeptą keksą. Sumaišykite citrinos sultis su cukrumi ir užpilkite ant kekso. Pabarstykite citrinos žievelėmis. Leiskite ataušti, tada išimkite iš formos.