Citrinų pyragas


(10 porcijų)
8 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos (45×35 cm), atšildyti
0,25 puodelio susmulkintų imbierinių sausainių
0,6 puodelio cukraus
1 pakelis želatinos
1,5 puodelio vandens
0,5 šaukštelio sutarkuotos citrinos žievelės
0,25 puodelio citrinos sulčių
40 g mišinio desertų papuošimui (1 pakelis) (whipped dessert topping mix)
0,5 puodelio neriebaus pieno
šv. aviečių (Avietės)
kivių gabaliukų
citrinos žievelės

1. Truputį ištepkite aliejumi 25-28 cm apvalią formą su nuimamu dugnu. Supjaustykite tešlą į 35 cm kvadratus. Uždenkite tešlą, kad ji nedžiūtų. Įdėkite 1 tešlos gabalą į paruoštą formą; palikite kraštus kaboti. Patepkite aliejumi. Pabarstykite Pabarstykite imbierinių sausainių trupiniais. Įdėkite kitą tešlos gabalą, paskirstydami viršūnes (t.y. viršūnės neturėtų sutapti). Pakartokite tai su likusiais tešlos lakštais, paskutinis sluoksnis – tešla, kurią ištepkite aliejumi. Nupjaukite tešlą, palikdami 5 cm kraštus. Juos užlenkite centro link, suformuodami neaukštą kraštą. Švelniai paspauskite tešlos vidurį, kad neliktų burbuliukų. Uždenkite dviguba folija. Padėkite į kepimo skardą. Kepkite 1900C temperatūros orkaitėje 10 minučių. Nuimkite foliją; kepkite dar 5-7 minutes arba iki auksinės spalvos. Atvėsinkite.
2. Užpildui nedideliame inde sumaišykite cukrų su želatina, supilkite vandenį. Maišydami virkite virš nedidelės ugnies, kol želatina ištirps. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite citrinos sultis ir žievelę. Supilkite į dubenį. Uždenkite; padėkite į šaldytuvą 1 valandai arba kol mišinys bus medaus tirštumo (retkarčiais pamaišykite).
3. Paruoškite mišinį desertui pagal nurodymus ant pakelio, tik naudokite 1/2 puodelio pieno. Supilkite pusiau paruoštą želė į mišinį. Uždenkite; padėkite į šaldytuvą 1 valandai arba iki mišinys truputį sustingsta. Šaukštu sudėkite į atvėsintą pagrindą. Uždenkite; padėkite į šaldytuvą 2-6 valandoms.
Papuoškite avietėmis, kivi vaisių gabaliukais ir citrinos griežinėliais.