Jogurto ir braškių tortas


Jums reikės:
4 kiaušinių, 200g miltų, 90g sviesto,
4 maišelio vanilinio cukraus,230g cukraus,
50g krakmolo, 1 šaukštelio kepimo miltelių,
5 šaukštų želatinos, 1 šaukšto citrinų sulčių,
800g braškių,500g natūralaus jogurto,
600g grietinėlės

1 kiaušinį padalykite, 150g miltų sukapokite su riebalais ir suminkykite su tryniu, 60g cukraus ir šaukštu šalto vandens. Padėkite šaltai 30 min. Tešlą iškočiokite, kad atitiktų tortinės pagrindą, ir kepkite 15 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Likusius kiaušinius taip pat atskirkite. Baltymus suplakite su 80g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite trynius, miltus ir krakmolą bei kepimo milteliais. Sudėkite ant trapaus blyno ir kepkite 25 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. 250g braškių suplakite plaktuvu su 30g cukraus ir citrinų sultimis.Sumaišykite su 2 šaukšteliais ištirpdytos želatinos ir atšaldykite. Jogurtą sumaišykite su 50g cukraus ir likusia ištirpdyta želatina ir 250 g plaktos grietinėlės. Biskvitą padalykite perpus, ant jo dėkite vaisių masę ir jogurtą. Padėkite šaltai 6 val. Patepkite likusia grietinėle, suplakta su cukrumi.