Napoleonas


Tešlai :
700 g miltų,
500g sviesto (gali būti per pusę su margarinu),
kiaušinis,
4 dideli šaukštai grietinės,
truputis druskos.
Kremui :
500 g sviesto,
120 g miltų,
350 g cukraus,
stiklinė pieno,
2 kiašinio tryniai,
citrinos sultys.

Miltus, kiaušinius, druską, grietinę ir atšaldytą sviestą kapoti tol, kol neliks sausų miltų.Tešlą suspausti, uždengti balta drobule ir atšaldyti.Tuomet ją padalyti į 6 dalis ir iškočioti vienodo dydžio apskritimus.Juos dėti į vandeniu suvilgytą skardą, subadyti šakute ir kepti karštoje orkaitėje, palikti, kol atvės.
Sviestą ištirpinti puode, suberti miltus ir maišant kaitinti, kol pradės tirštėti.Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir supilti į sviestą.Truputį pakaitinus, nukaisti ir vis pamaišyti, kol kremas atauš.Tada po vieną įsukti trynius ir supilti citrinos sultis.Gerai išmaišyti.
Kremu pertepti ataušusius lakštus ir 2 val. paslėgti.Tada aptepti Napoleono šonus ir viršų, pabarstyti trupiniais.Puošti apelsino skiltelėmis ar rojaus obuoliukais.