Nekeptas braškių tortas


Po 1 kg biskvito ir braškių,
0.5 kg sviesto,
2 kiaušiniai,
šaukštas miltų,
litras pieno,
0.5 stiklinės cukraus,
vanilinio cukraus.

Biskvitą supjaustyti dvigubai didesniais nei gabalinis cukrus gabaliukais.Pieną (paliekant vieną stiklinę) supilti į indą ir kaitinti iki užvirimo.Kiaušinius gerai išplakti, suberti miltus, supilti likusį pieną, išmaišyti.Gautą masę, nuolat pamaišant, pilti maža srovele į verdantį pieną.Kai atvės, įberti vanilinio cukraus ar įpilti romo esencijos.Suberti cukrų ir gerai išmaišyti.Sviestą išsukti.Į kitą indą krėsti šaukštą sviesto, šaukštą ataušusio kremo ir t.t.Po to sudėti supjaustytą biskvitą, braškes.Labai atsargiai sumaišyti.Sukrėsti į formą.Paviršių galima papuošti plakta grietinėle ir braškėmis.Tortą gerai atvėsinti.