Obuolių pyragų Karalius
Recepto autorius: Skanėstai
Neįsivaizduoju savo rudens be obuolių pyragų. O be šio neįsivaizduoju ir žiemos, ir pavasario… Skanesnio ir paprastesnio aš dar neatradau. Todėl mūsų namuose šis kepinys iškilmingai vadinamas obuolių pyragų Karaliumi. Traškus, karštas, tirpstantis burnoje, man jis kaip tik. ?
Jam reikia visai nedaug:
- 200 g miltų
- 150 g manų kruopų
- 150 g cukraus
- 1 pakelio sviesto
- 4-6 obuolių (priklauso nuo dydžio)
Eiga: sausu ingridientus sumaišome. Obuolius supjaustome kaip norisi, kartais aš pjaustau kubeliais, kartais tarkuoju (tada obuolių reikia daugiau), o šį kartą pjausčiau skiltelėmis. Kepimo indą patepame riebalais, beriame sausą mišinį (kad pasidengtų dugnas ir nešviestų indo apačia), klojame obuolius, tada vėl sausą masė, vėl obuolius ir taip, kol baigiame. Viršus būtinai turi būti sausos masės. Tuomet dėliojame riekelėmis pjaustytą sviestą ir į orkaitę. ? Kepame apie 50 minučių, 180 laipsnių karštyje.
Patiekti su ledais.
Gudrybė! Kad sviestas lengviau pjaustytųsi ir netirptų rankose, kol paruošite pyragą jį laikykite šaldiklyje, atšalusį jį pjaustyti bus labai lengva.
SKANAUS!