Obuolių tortas


Jums reikės:
1kg obuolių,
1 citrinos,
150g cukraus,
gabaliuko cinamono,
100g razinų,
1,5 pakelio vanilinio kremo,
300g biskvitinių sausainių.

Obuolius nulupti, supjaustykite, išvalykite sėklytes ir pašlakstykite citrinos sultimis. Užvirkite 2/3 stiklinės vandens su cukrumi, cinamonu, razinomis ir trupučiu tarkuotos citrinos žievelės. Sumažinkite ugnį ir sudėkite supjaustytus obuolius. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies. Kai obuoliai ims irti, išimkite cinamoną. Kremą ištirpdykite 100 ml vandens, supilkite į obuolių masę ir užvirkite. akaitinkite min. maišydami. Tortinėje, išklotoje aliuminio folija, sluoksniais dėkite sausainius ir obuolių masę. Baikite sausainių mase. Paruošta tortą dėkite 4 val. į šaldytuvą.