Obuolių tortas "Niekutis"


300g sviesto ar margarino,
3 kiaušiniai, 300g cukraus,
300g grietinės, 300-400g miltų,
0,5 kg žalių ar kompoto obuolių,
pusė šaukštelio sodos.

Sviestą su kiaušinių tryniais ir 100g cukraus gerai ištrinti, dėti grietinę (joje išmaišyti sodą ), miltus ir tešlą išsukti iki grietinės tirštumo. Ją sudėjus į paruoštą formą, kepti. Nulupus vienodo dydžio obuolių skilteles apvirinti 3 min. saldžiame vandenyje,išgriebti ir leisti nuvarvėti. Baltymus išplakti iki standumo, toliau plakant,po truputį suberti likusį cukrų.
Torto pagrindui iškepus, ataušinti, apdėti nusausintomis obuolių skiltelėmis, o ant viršaus – išplaktais baltymais. Torto paviršių sušiaušti šakute ir vėl apie 15 min. kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol baltymai išdžius. Vietoj obuolių skiltelių torto pagrindą galima aptepti 1 cm storio obuolių marmeladu, obuoliene ar uogiene ir apdėti išplaktais baltymais.