Obuolių tortas su razinomis


0,5 kg miltų, 30g mielių,
0,15 l pieno (mažiau kaip stiklinė ),
kiaušinis, 75g cukraus,
75g sviesto, pakelis vanilinio cukraus,
tarkuotos citrinos žievelės,
1kg obuolių, 100g razinų,
200g cukraus, 0,5g cinamono,
pusė citrinos.

Paruošti mielinę tešlą, kaip aprašyta aukščiau, įbėrus vanilinio cukraus. Tik cukrus čia ištirpinamas ne piene, o plakant kiaušinį.
Pakilusią tešlą sudėti į paruoštą formą, paviršių apdėti obuoliais, kuriuos reikia paruošti taip: iš pradžių nulupti, pašalinti sėklalizdžius ir supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti citrinos sultimis. Ant sudėliotų obuolių pabarstyti nuplautas, nusausintas razinas, sumaišyti su puse recepte nurodytu cukraus kiekiu ir cinamonu. Pyragą kepti vidutinio karštumo orkaitėje 40-50 min. Kepimo metu pabarstyti likusiu cukrumi.