PŪKELIS
6-8 asmenims
270 g sviesto
200 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
1 žiupsnelis druskos
keli lašai citrinos arba romo esencijos
125 g miltų
125 g krakmolo
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
100 g šokolado
Puodelyje ištirpinkite 250 g sviesto ir ataušinkite. Kai pradės stingti, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami (maždaug po 2 min.). Suberkite cukrų ir įlašinkite citrinos ar romo esenciją.
Atskirai sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir po truputį suberkite į sviesto ir kiaušinių masę. Tešlą sukrėskite į 30×11 cm dydžio sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 165-185 C (th.4-5), ir kepkite 65-75 minutes. Ataušinkite.
Šokoladinio glajaus paruošimas: puodelyje, įstatyme į indą su karštu vandeniu, maišydami ištirpinkite šokoladą ir likusius 20 g sviesto. Šiuo glajumi aptepkite keksą.