Pyragas "Alionuška"
100 gr. sviesto
1 stiklinė cukraus
100 gr. grietinės
po ketvirtį šaukštelio sodos ir druskos
truputis vanilės
2 kiaušiniai
4 stiklinės miltų (maždaug)
1 stiklinė uogienės (geriau rūgštesnės)
Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su cukrumi, įpilti grietinę, įdėti užgesintą sodą (grietine), druską ir vanilę. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų ir į masę įdėti trynius, baltymus pastatyti šaltai. Viską labai gerai išmaišyti, tada dėti miltus, kol pasidarys trupininė apysausė tešla (todėl miltų gali reikėti ir daugiau). Į pašildytą ir išteptą aliejumi forma dedame pusę trupinių, ant jų lygiu sluoksniu paskleidžiame uogienę, ant viršaus užpilame likusius trupinius.
Kepame apie 40 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Prieš baigiant kepti užpilame išplaktais su cukrumi kiaušinių baltymais ir pabarstome mirkytomis razinomis.