Pyragas su tofu

Pyragas su tofu

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Jau seniai norėjau išbandyti kažką naujo su tofu [sojų varške]. Nesu gaminus nieko panašaus. Na, pyrago pagrindas, aišku, nieko naujo. Tokie pyragai – mano mėgiamiausi. Pagrindas – nuostabiai trapus ir tirpstantis burnoje, o įdaras.. Įdaras patiks tiems, kurie yra riešutų sviesto gerbėjai.
pagrindui receptą nusižiūrėjau iš čia. Ačiū 🙂
Naudojau:200g miltų125g [gal kiek daugiau] sviesto [naudojau margariną kepiniams]2 trynius60g cukraus pudros
Visus ingredientus sumaišom, išminkom tešlą, padedam šaldytuvan kokiam pusvalandukui ar ilgiau.
Vėliau tešlą išklojam į kepimo popierium išklotą indą [ko nepadariau ir ko vėliau labai gailėjaus..], suformuojam pyrago pagrindą, subadom šakute, kepam ~175C karščio orkaitėj iki 35 min., kol gražiai apskrunda.
Pyrago įdaras buvo ruošiamas iš:~130g konditerinio šokolado100g žemės riešutų sviesto3 šaukštų sojos pieno349g [visada šypsaus pamačius tokį kiekį] tofu [naudojau tokią]
Gaminam šitaip:garų vonelėj ištirpinam šokoladą [galima tai daryt mikrobangų krosnelėj, bet aš taip nedarau], kai šis ištirpsta, pilam sojų pieną, išmaišom, nukeliam nuo garų, įmaišom žemės riešutų sviestą, tofu. Viską susmulkinam/išmaišom blenderiu. Pilam ant iškepto bei atvėsinto pyrago pagrindo. Paliekam šaltai bent valandai.
Recepto autorius buvo teisus – niekas net nepagalvojo, kad tai – pyragas su tofu.
Skanaus!
Pyragas su tofu
Pyragas su tofu