PYRAGAS SU VARŠKE
200g miltų
150g sviesto
250g riebios varškės
4 kiaušiniai
8 šaukštai medaus
2 šaukštai alyvų aliejaus
2-3 šaukštai cukraus pudros
3 šaukštai razinų
1/4 šaukštelio cinamono
Sviestą sukapoti su miltais, įpilti 2 šaukštus vandens, greitai užminkyti tešlą ir ja iškloti aliejumi pateptą torto formą. Trynius išsukti su medumi ir nuolat maišant po truputį sudėti sumaltą arba pertrintą varškę. Paskui sukrėsti standžiai išplaktus baltymus, atsargiai išmaišyti, suberti nuplautas ir nusausintas razinas, cinamoną ir dar kartą išmaišyti. Paruoštą varškės masę sudėti ant tešlos ir kepti 30 min. Kai paviršius pagels, patikrinti ar iškepusi varškė. Varškėtį ištraukti iš orkaitės, šiek tiek atvėsinti, išimti iš formos ir apibarstyti cukraus pudra.