Rudens piragėliai


4 porcijoms reikės:
500 g miltų
250 g sviesto
3 trynių
3 šauštus grietinės
600 g slyvų
100 g vyšnių uogenės
cukraus pudros
druskos

Miltus sukapokite su sviestu. Įdėkite 2 trynius, grietinę ir žiupsnelį druskos. Viską sumaišykite ir suminkykite tešlą. Suviniokite ją į polietilėno plėvelę ir 30 min įdėkite į šaldytuvą. Slyvas perpjaukyte perpus ir vietoje kauliukų idėkite vyšnių uogienės. Tešlą iškočiokite į 4 – 5 mm storumo bliną. Dviem skirtingo skiersmens (5 ir 8 cm) formelėmis išspauskyte tiek pat apskritymų, kiek turite slyvų. Į mažesniuų apskritimų vidurį dėkite po slyvą. Laisvą tešlos kraštą aplink slyvas patepkyte tryniu, suplaktu su šaukštu vandens. Slyvas uždenkite didesniu apskritimu, pyragėlių kraštus suspauskyte. Sudėkite juos į sviestiniu popiurimi išklotą formą. Viršų patepkite likusiu tryniu. Kepkite 20 min maždaug 200 laipsnių orkaitėje. Pagardinkite cukraus pudra.