Sluoksniuotas keksas

Sluoksniuotas keksas

Recepto autorius: Skanėstai

Purus, bet drėgnas. Tai pagrindiniai mano reikalavimai keksui, nemėgstu sausų, stringančių gerklėje. Todėl apsistosiu ties šiuo ilgam. 🙂
Reikia:

  • 180 g kambario temperatūros sviesto
  • 150 g cukraus pudros
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 a.š. brendžio
  • 100 g šokolado

Eiga: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Nuolat maišant po vieną įmušti kiaušinius, supilt brendį. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, atsargiai sumaišyti su sviesto ir kiaušinių mase. Padalinti tešlą į 2 dalis, į vieną dalį įmaišyti lydytą šokoaldą. Sukrėsti tešlą sluoksniais į formą. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, apie valandą. Ar iškepė – patikrinti mediniu pagaliuku.
Sluoksniuotas keksas