Šokoladinis keksas su gervuogėmis

Šokoladinis keksas su gervuogėmis

Recepto autorius: Saldu sūru

Šokoladas ir gervuogės dera kartu nenustelbdami vienas kito puikumo. Tokios pat puikios ir netikėtai šiltos vasaros palydoms –  keksas su šokoladu ir karališkomis uogomis. Gervuogės labai čia tinka, nenurūgštindamos kepinio ir papildydamos subtiliu uogišku aromatu.

25 cm skersmens keksui iškepti prireiks:

  • 230 g sviesto ( kambario temperatūros)
  • 2 st. cukraus
  • 5 kiaušiniai (L dydžio)
  • 2 a. š. vanilinio cukraus
  • 3 st. miltų
  • 6 v. š. kakavos
  • ½ a. š. kepimo miltelių
  • truputis druskos
  • 1 st. pieno
  • 1,5 st. gervuogių
  • 100 g susmulkinto juodojo šokolado

Glazūrai

  • 2 v.š. bekvapio aliejaus
  • 100 g juodojo šokolado

Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių.

Kekso formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

Sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Į sviesto masę po vieną muškite kiaušinius kaskart gerai išplakdami.. Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais ir druska. Per kelis kartus maišant nedideliu greičiu į tešlą įmaišykite miltus ir pieną, pradedant ir baigiant miltais. Galiausiai, atsargiai įmaišykite uogas ir smulkintą šokoladą.
Tešlą sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite apie 1 valandą ir 20 minučių ar kol iškeps. 15 minučių keksą aušinkite formoje, o po to – ant grotelių.
Glajui virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą su aliejumi. Užpilkite atvėsusį keksą šokoladiniu glajumi ir dekoruokite gervuogėmis.

Įkvėpė: Sonatinos receptai
Saldžių akimirkų!
Šokoladinis keksas su gervuogėmis
Šokoladinis keksas su gervuogėmis
Šokoladinis keksas su gervuogėmis