Šokoladinis varškės tortas su žemės riešutų sviestu

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Tęsiant šventinių patiekalų rubriką – dar vienas nuo švenčių likęs neįkeltas skanėsto receptas – šokoladinis, su subtilia žemės riešutų sviesto gaidele. Nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus.
Nedideliam, 18-20 cm. skersmens tortukui
Reikia:
- 80 g. “Oreo” tipo sausainių (sutrinti iki trupinių)
- 4 v.š. tirpinto sviesto
- 250 g. kreminio sūrio (tokio kaip “Philadelphia” ar kt.) – galima naudot kreminę varškę ar paprastą varškę, tik skonis ir konsistencija bus kitokie
- 100 g. cukraus pudros
- 2 kiaušiniai
- 80 g. juodo (galima keisti pienišku) šokolado, tirpinto
- 80 g. žemės riešutų sviesto
- 100 g. (galima mažiau) šokolado (glajui), tirpinto
Gaminimas:
Į sausainius įpilti tirpintą sviestą, išmaišyti. Kepimo formą, nuimamais kraštais, iškloti kepimo popierium (arba tik ištepti riebalais), suberti sausainių/sviesto mišinį, paskleisti ant dugno, paspausti, kad susiformuotų tolygus sluoksnis. Padėti į šaldytuvą.
Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra, kiaušiniais, tirpintu šokoladu (80 g.), žemės riešutų sviestu.
Supilti ant paruošto torto pagrindo.
Kepti 180°C orkaitėje ~40-50 min. Po 40 min patikrinti, jeigu tortas dar skystokas – kepti ilgiau.
Ant atvėsusio torto supilti glajui skirtą tirpintą šokoladą (deja, namie užtektinai šokolado neturėjau, tad maniškis tik vietomis patepliotas).
Skanaus!
Už idėją labai ačiū Medėjai.