Su bezė apvalkalėliu


Jums reikės:
4kiaušinių,
250g cukraus,
60g miltų,
70g krakmolo,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 citrinos žievelės,
6 šaukštelių želatinos,
250g tepamo varškės sūrelio,
250g jogurto,
1 citrinos sulčių,
3 šaukštų degtinės,
350g grietinėlės,
350g aviečių,
100g bezė pyragaičių.

Suplakite trynius su 1/2 kiekio cukraus. Putas sumaišykite su tryniais, miltais, 60g krakmolo, kepimo milteliais ir citrinos žievelėmis. Tešla ištepkite formą ir kepkite 30 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Ištirpdykite 3 šaukštelius želatinos. Sūrelį sutrinkite su jogurtu. Citrinos sultis užvirkite su degtine ir 80 g cukraus, sumaišykite su želatina ir sūrelio mase. Atšaldykite 30 min. Suplakite 100g grietinėlės. Ištirpdykite likusią želatiną. Užvirkite 100 ml vandens su cukrumi. Avietes pertrinkite per sietelį į tą vandenį. Sudėkite likusį krakmolą, kad skystis sutirštėtų. Sumaišykite su želatina ir 10 min. palikite, kad atšaltų. Biskvitą padalykite į 2 blynus. Uždėkite tortinės lanką. Plaktą grietinėlę sumaišykite su sūrelio kremu. Į kremą maišydama sudėkite stingstančią aviečių masę. Sudėkite ant biskvito, uždenkite kitu blynu ir padėkite šaltai 2 val. Suplakite likusią grietinėlę, patepkite ja tortą ir apibarstykite sutrupintais bezė pyragaičiais.