Tinginys


400 g tešlainių („Gaidelis“, „Pasimatymas“ ir kt.)
200 g sviesto
indelis konservuoto pieno
50 g graikinių riešutų
30 g kokoso drožlių
50 g žemės riešutų
100 g šokoladinių saldainių arba šokolado
šaukštelis kakavos

Indelį kondensuoto pieno įdėti į šiltą vandenį ir virti 20 – 30 min. Tuo metu į dubenį, kuriame būtų patogu išmaišyti, sudėti sulaužytus, susmulkintus tešlainius (tešlainį į 6 – 8 dalis). Apkepinti žemės riešutus ir suberti ant sausainių. Suberti kokoso drožlės. Išlydyti sviestą ir ten sudėti susmulkintą šokoladą, ištirpinti ir įdėti šaukštelį kakavos. Ant sausainių ir riešutų užpilti pavirtą ir šiek tiek atvėsintą kondensuotą pieną, supilti lydytą sviestą su priedais. Viską labai gerai išmaišyti, sudėti arba į tortinę ir prispausti, arba į kepimo plėvelę ir suformuoti dešrą, surišti galus ir taip pat prisliegti. Po 4 – 5 val galima valgyti.