Tortas su biskvitiniais sausainiais


0.5 kg biskvitinių sausainių;
0.5 l plakamos grietinėlės;
200g balto šokolado;
2 arb. šaukšteliai želatinos;
0.5 kg braškių arba aviečių;
½ stiklinės stiprios kavos su
trupučiu konjako (nebūtinai).

Uogas nuplauname ir nusausiname. Jei naudojame braškes, jas plonai supjaustome išilgai.
Želatiną užpilame ¼ stiklinės šalto virinto vandens ir palaikome, kol želatina išbrinks.
Į nedidelį puodą įpilame ¼ stiklinės grietinėlės, suberiame sulaužytą šokoladą ir ant silpnos ugnies, maišant, jį ištirpinam.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir šokolado masę atvėsinam iki kambario temperatūros, periodiškai pamaišant.
Su mikseriu išplakame grietinėlę iki standumo.
Mažame indelyje, ant mažos ugnies, maišant, ištirpiname želatiną, bet neužverdame.
Želatiną mažą srovele supilame į šokolado masę, ją intensyviai plakant.
Šokolado masę po šaukštą dedame į plaktą grietinėlę, ją pastoviai maišant.
Masę reikia atsargiai maišyti, kad nesukristų grietinėlė.
Torto formos dugną ir šonus išklojame sausainiais. Sausainius ant dugno pašlakstome kava. Supilame pusę grietinėlės masės. Ant jos klojame sluoksnį sausainių. Juos pašlakstome likusia kava, dedame pusę uogų, o ant jų – likusią grietinėlės masę. Viršų papuošiame likusiomis uogomis. Prieš pateikiant į stalą tortą atšaldome bent 3 valandas.