Tradicinis tortas


Jums reikės:
3 kiaušinių, 190g cukraus,
100g miltų, 50g krakmolo,
šaukštelio kepimo miltelių,
300g aviečių, 2 šaukštelių želatinos,
500g tepamo varškės sūrelio,
750g varškės, 450g grietinėlės,
lazdyno riešutų.

Baltymus suplakite kartu su 100g cukraus. Sumaišykite su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais. Tešla išklokite tortinės dugną. Kepkite 25 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens. Kai išbrinks, pakaitinkite, kad visai ištirptų. Sūrelį sutrinkite su varške ir 90 g cukraus. 200g grietinėlės suplakite ir sumaišykite su varškės mase. Keletą aviečių atidėkite, o kitas sutrinkite plaktuve ir pertrinkite per sietą. Sumaišykite su 1/2 masės ir paruošta želatina. Biskvitą perpjaukite. Uždėkite tortinės žiedą, sukrėskite aviečių ir sūrelio masę ir uždenkite kitu blynu. Patepkite balta mase. Padėkite šaltai 4 val. Suplakite likusią grietinėlę, patepkite ja torto šonus, o likusios masės pritraukite konditerinį švirkštą ir ant torto suformuokite rutuliukus. Papuoškite paliktomis avietėmis. Šonus apibarstykite susmulkintais lazdyno riešutais.